Er zijn voordelen aan actief bezig zijn

Actief bewegen is goed voor lichaam en geest. Het heeft ook nog andere voordelen: het verbetert je gemoedsgesteldheid, geeft je meer energie en vermindert de kans op ernstige ziektes zoals hartziekten, dementie en bepaalde vormen van kanker. En.. bewegen helpt in het op peil houden van je gewicht, de bloeddruk en cholesterol gehalte en het verbetert je immuunsysteem ( dus minder vaak ziek).
Ondanks deze wetenschap beweegt slechts 2 / 3 mannen en de helft van de vrouwen genoeg !

Dus aan de slag. Je hoeft geen uren te staan zweten in de fitness ruimte als je dat niet wil. Zoek iets wat past in je leefstijl en zoek eventueel een maatje om samen wat te bewegen. Maar hou het vol ! In de tuin werken, wandelen of fietsen is ook bewegen. Misschien iets in groepsverband, zoals bootcamp. Maar begin traag en rustig. Als je te hard van start gaat geeft dit klachten en dan is het moeilijker om vol te houden. Een beetje spierpijn mag.

Als er toch een klacht van pijn is of de beweging gaat niet soepel of je krijgt problemen tijdens de activiteit, vraag dan een behandeling en advies aan de osteopaat.

Publicatie: 11 juni 2018