Met hartkloppingen naar de osteopaat

Hartkloppingen kunnen hinderlijk zijn. Het is mogelijk dat het hart te snel klopt of een extra overslag heeft of een korte periode contraheert zonder pauze. Gelukkig zijn de meeste hartkloppingen onschuldig en zijn ze gerelateerd aan angst, emoties en stress of worden ze veroorzaakt door cafeïne, nicotine, alcohol of geneesmiddelen. Ze kunnen ook voorkomen tijdens de zwangerschap of bij intensieve inspanning.

In zeldzame gevallen is het een symptoom van een onderliggende hartaandoening. Neem contact op met de huisarts als de hartkloppingen gepaard gaan met kortademigheid, duizeligheid, pijn op de borst of flauwvallen.

Wat kan osteopathie doen bij hartkloppingen?

De osteopaat behandelt de regio rond het hart (borstbeen, ribben, wervels en sleutelbeenderen) en het bindweefsel ophangsysteem van het hart . Het hart krijgt zo meer ruimte. Ook gaat de osteopaat de uitwendige bezenuwing van het hart kunnen beïnvloeden, zeker de vagus-zenuw, die rust brengt in hart en longen. Ook kunnen de effecten van stress worden verminderd en de totale balans in het lichaam worden verbeterd..

Publicatie: 3 augustus 2017