Osteopathie bij urineverlies, stress-incontinentie

Stress-incontinentie (ook wel inspanningsincontinentie genoemd) is ongewild urineverlies dat optreedt bij lichamelijke activiteiten zoals lachen, niezen, hoesten, tillen, traplopen, of tijdens sport of seks. Door deze activiteiten ontstaat drukverhoging in de buikholte en komt de blaas onder druk te staan. Normaal gesproken geeft dit geen problemen, maar bij stress-incontinentie treedt dan urineverlies op. Maar liefst 1 op de 4 vrouwen boven de 35 jaar heeft hier in meer of mindere mate last van.

Deze klacht kan met osteopathie goed behandeld worden!

De osteopaat werkt met de spanning en het evenwicht van de organen in het bekken (blaas, baarmoeder, darmen) waarbij hij kijkt naar blokkades in het bekken en in de lage rug. De spanning van de ademhalingsspier en van de bekkenbodem moet optimaal zijn. Daarnaast zal de osteopaat de aansturing door de zenuwen optimaliseren en de doorbloeding van de bekkenorganen stimuleren.

Een goede functie van de blaas is complex. Daarom moeten alle facetten van zijn functie geëvalueerd en behandeld worden om tot een goed resultaat te komen. Osteopathie in combinatie met bekkenfysiotherapie geeft daarom vaak zeer goede resultaten.

Publicatie: 1 maart 2016