Osteopathie en oefentherapie samen?

Bewegen doen we allemaal … we staan er eigenlijk nooit bij stil. Toch kunnen veel dagelijkse houdingen en bewegingen klachten veroorzaken. Wie herkent het niet? Na een dag werken achter de computer heeft u nek- en hoofdpijn. Een middag tuinieren eindigt met rugklachten.

De oorzaak van deze klachten heeft te maken met bewegingsverlies in wervels samen met afwijkingen in andere gewrichten. Een verminderde beweeglijkheid van een gewricht kan ertoe leiden dat spieren rondom een gewricht gespannen geraken wat dan pijnklachten geeft. Zeker wanneer de spieren langdurig gebruikt worden.

De osteopaat gaat op zoek naar die bewegingsverliezen in de gewrichten, maar vergeet niet dat het lichaam één geheel is. Zo kunnen buikklachten een spanning veroorzaken in de nekspieren of kan lage rugpijn ervoor zorgen dat de gehele wervelkolom verkeerd gaat bewegen, waardoor de nekwervels in de problemen komen.

Soms zijn klachten mede een gevolg van een verkeerde houding of verkeerde bewegingen tijdens uw dagelijkse activiteiten. Dan verwijst de osteopaat u door naar de Cesartherapie.

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode waarbij gelet wordt op de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt aangepakt, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden en activiteiten. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam.

Door u bewust te maken van uw dagelijkse bewegingen en deze te verbeteren gericht op uw eigen activiteit en levensstijl kunnen bestaande klachten, zelfs al zijn ze chronisch aanwezig, verbeteren. Er worden oefeningen gegeven gericht op spierversterking of juist ontspanning. U leert bewuster te bewegen en verbanden te leggen tussen klachten en de belasting van uw lichaam. U leert gezond te bewegen!