Koolhydraatarm eten voor je gezondheid: juist nu!

Mensen die insulineresistent zijn, kunnen voeding met veel koolhydraten niet goed verwerken. Er ontstaan  allerlei kleine ontstekingen (low grade inflammation)  in heel het lichaam. Het lichaam moet extra energie aanmaken om gezond te blijven en het verdedigingssysteem staat continu ‘aan’ en de afweer tegen allerlei schadelijke stoffen is minimaal..  Een extra virus is gewoonweg te veel.

Door koolhydraatarm te gaan eten, zorg je ervoor dat de ontstekingen minder worden, de insuline lager wordt en de bloedsuikers stabieler worden. Daardoor wordt het natuurlijker en makkelijker om een virus aan te vallen. En dat is precies de reden waarom iedereen nu zou moeten beginnen! Insulinelevels in je bloed worden zo snel lager, bloedsuikers worden enorm snel stabiel en er verdwijnen snel een paar extra kilo’s. Het afweersysteem heeft vrijwel direct profijt van deze aanpak.

Overigens is het in werkelijkheid oneindig veel complexer over hoe het virus in het lichaam komt en naar de longen verspreidt, maar de relatie tussen een ernstiger verloop en insulineresistentie staat vast. Daarnaast zal door koolhydraatarm te eten het buikvet verminderen, waardoor ook minder ontstekingsstofjes in het lichaam komen.

Veel hedendaagse gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door wat we eten. Een teveel aan koolhydraten zorgt ervoor dat we te dik worden en ziek worden. We eten in feite slechter voedsel, dan wat we onze huisdieren te eten geven. Dit is nu al een erg groot probleem, want steeds meer mensen zijn chronisch ziek. Maar dit gaat de komende jaren een nog veel groter probleem worden, als we daar nu niks aan veranderen. Het is nu de tijd om op te komen tegen ongezonde adviezen en producten en met z’n allen een gezonde leefstijl te willen. Daar wordt de gezondheidszorg ook beter van !

Publicatie: 17 mei 2020