Een glas water extra elke dag !

Het is verstandig om je dag te beginnen met een glas water ! Je mag natuurlijk je gebruikelijke kopje koffie of thee, maar starten met water is gezonder. En wel daarom…

  1. Afvalstoffen
    Gedurende de nacht is de lever bezig met het lichaam te ontgiften. Alle vet oplosbare afvalproducten worden in de lever omgezet in water oplosbare stoffen zodat ze via de nier uit het lichaam kunnen geraken. Dus een goede start met water helpt in een snellere drainage. Ook de nieren profiteren van deze extra prikkel.
  2. Metabolisme
    Op je lege maag een glas water geeft je metabolisme een extra zetje om te starten. Bovendien verhoog je zo algemeen het metabolisme, ook stofwisseling genoemd. Metabolisme zorgt voor de omzetting van voedingsstoffen naar energie om te bewegen en te sporten, maar ook voor alle processen in het lichaam, zoals ademhaling, spijsvertering,…
  3. Een glas water is erg goed op een lege maag, het helpt je namelijk om de spijsvertering te starten. En het kan helpen om de stoelgang wat regelmatiger te maken.
  4. Het is een middel om niet ziek te worden.

Een goede vochtbalans helpt in het goed functioneren van het lymfesysteem en het immuunsysteem. De boost van het glaasje water in de ochtend is een positieve stimulus voor de afweer tegen allerlei virussen en bacteriën.

Begin je dag daarom met water en zorg dat je gedurende dag ook regelmatig water drinkt. Ons lichaam bestaat immers voor 70% uit water. Te weinig vocht heeft negatieve gevolgen voor je gezondheid !

Publicatie: 4 september 2020