Vermoeid? Er is iets aan te doen!

Vermoeidheid of uitputting.

Vermoeidheid komt voor in veel verschillende vormen. Veel mensen voelen zich futloos en kunnen pijnklachten, stress en slaapproblemen hebben. Vermoeidheid kan ook zo erg zijn dat er sprake is van het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS).

Extreme vermoeidheid kan vele oorzaken hebben: chronische pijn, overbelasting, chronische stress, slaapproblemen, bepaalde organen die niet goed functioneren, enz.

Een behandeling bij de osteopaat kan u helpen. Een osteopaat zal bij klachten van vermoeidheid, in welke vorm ook, werken op het herstel van de balans in het zenuwstelsel. Tevens worden de bewegingsverliezen ter hoogte van de schedelbeenderen en schedelnaden en bij de bovenste halswervels verbeterd. Hierdoor wordt de drainage van de opgestapelde afvalstoffen in de hersenen gestimuleerd. Daarnaast wordt de functie van lever, nieren, bijnieren en darmen gecorrigeerd. Het lichaam herstelt zich en men krijgt meer energie.

Soms is het zinvol om ook aandacht te besteden aan het voedingspatroon en stressmanagement. De osteopaat zal u desgewenst verwijzen voor extra advies.

Publicatie: